Afrikaanse dans workshops

Afrikaanse dans is ritmisch en energiek. De vaak complexe ritmes worden met percussie-instrumenten gespeeld. In de dans gaan kracht, souplesse, doorzettingsvermogen en emotionele beleving hand in hand.

Een workshop Afrikaanse dans is inspannend en ontspannend tegelijk, het geeft nieuwe energie. Bovendien is Afrikaanse dans een geweldige manier om met je conditie bezig te zijn, het is een complete workout voor je lichaam.

afrikaanse dans workshop op school

Afro Jazz dans workshops

In de jazz dans zijn in de loop van de tijd veel verschillende stromingen onstaan en een daarvan is Afro Jazz. Dit is een mix van Afrikaanse dans en Jazz dans.

Veel van de kenmerkende bewegingen uit de Afrikaanse dans (krachtige en grote bewegingen met armen en benen) kun je terug vinden in deze dans. De arm- en beenbewegingen in de Afro Jazz dans zijn groter dan bij de traditionele Afrikaanse dans en de muziek waarop wordt gedanst is gevarieerder. De Afro Jazz dans is in de Verenigde Staten tot ontwikkeling gebracht door de uit Afrika afkomstige bevolking. Net zoals de jazzmuziek is de jazzdans een uiting van vrijheidsdrang.

De opbouw van een dans workshop

Bij een dans workshop kan er worden gekozen tussen een workshop Afrikaanse dans of een workshop Afro Jazz dans køb cialis. Beide workshops beginnen met een warming-up, want ze zijn intensief. De deelnemers leren een aantal basis passen van een dans en al snel wordt dit samengesmolten tot een complete danscombinatie. Desgewenst wordt er ook aandacht besteed aan het verhaal achter de dans.

Normaal gesproken duurt een workshop dans een uur tot anderhalf uur. Binnen deze tijd wordt er een compleet en gevarieerd programma aangeboden. Een dansworkshop kan op ieder niveau worden aangeboden en aan elke leeftijd worden aangepast.

Alle deelnemers worden gestimuleerd om het uiterste uit zichzelf te halen. Een dansworkshop is een energieke en dynamische ervaring voor iedereen!

Workshop dans op dansschool