Afrikaans workshop weekend vol afrikaanse dans en percussie!

vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juni 2015

 

Een weekend vol energie!

Deze zomer organiseert Agbodo Workshops weer een Afrikaans workshopweekend! Gedurende dit weekend verblijft u in het sfeervolle Bed and Breakfast “La Normande” in Westwoud en kunt u meedoen aan de diverse workshops die u worden aangeboden.


Wat kunt u verwachten van het weekend

U verblijft in het sfeervolle Bed and Breakfast ‘La Normande’. Deze comfortabele accommodatie midden in de polder biedt ons de ideale basis voor een inspirerend weekend vol Afrikaanse dans en djembé!

Tijdens het weekend worden u diverse workshops aangeboden die u kunt volgen. Er zijn workshops in Afrikaanse dans, djembé, en doundoun. Bij mooi weer zullen de meeste workshops buiten plaatsvinden. Er is ook voldoende mogelijkheid om de workshops binnen te laten plaatsvinden.

Aan het einde van een gezellige dag is het heerlijk genieten rond een kampvuur onder het genot van een hapje en een drankje, veel gezelligheid en muziek. Op zaterdagavond wordt er een voortreffelijke Afrikaanse maaltijd geserveerd (ook vegetarisch).

De docenten

Een groot deel van de workshops wordt verzorgd door professioneel danser, choreograaf en percussionist Michael Agbodo. Geboren in Togo, West-Afrika, groeide hij op in de traditie van muziek en dans. In Lomé volgde hij zijn dansopleiding, waarna hij jarenlang danste bij beroemde gezelschappen in diverse landen van West-Afrika. Naast de traditionele Afrikaanse dans, verdiepte hij zich in de jazz dans. Door traditionele dans met jazz dans te combineren ontwikkelde hij een heel eigen stijl. Zijn manier van lesgeven is bijzonder stimulerend en energiek. Met zijn enthousiasme neemt hij iedereen mee in zijn liefde voor de muziek en dans.

Onze gast docenten van dit weekend zijn Salia Bema Traore van Faso Foli en Yvonne van Dansschool Salsa Inspiration. Salia Bema Traore is geboren in Bobo-Dioulasso, Burkina Faso. Naast het bespelen van de djembe, zingt Salia en speelt hij ballofoon en doundoun. Yvonne geeft al jaren met veel plezier en passie les in de Salsa, Bachata, Merengue en de Rueda de Casin.

 

Over Bed and breakfast ‘La Normande’

We verblijven in één van de voormalige koestallen van de boerderij die is omgetoverd tot een compleet vakantiehuis met diverse luxe slaapkamers voor 4 personen. Het heeft de beschikking over een groot terras op het zuiden, een sfeervolle eetzaal, een bar, een open keuken en een grote woonkamer.

 

Programma 19, 20 en 21 juni 2015

Vrijdagavond
Vanaf 19.00 uur: Aanwezig bij La Normande
20.00-21.45 uur: Jamsessie
22.00-22.30 uur: Salsa workshop
Vanaf 22.30 uur: Feest

Zaterdag
10.00-11.30 uur: Workshops djembé gevorderden en doundoun beginners
12.00-13.30 uur: Workshops djembé beginners en doundoun gevorderden
13.30-15.00 uur: Lunch
15.00-16.30 uur: Workshop Afrikaanse dans
Vanaf 18.00 uur: Afrikaanse maaltijd
Vanaf 20.00 uur: Feest

Zondag
10.30-11.30 uur: Presentatie djembé en doundoun ensemble beginners
11.30-12.00 uur: Presentatie djembé en doundoun ensemble gevorderden
12.30-14.00 uur: Lunch
14.30-15.00 uur: Presentatie Afrikaanse dans
15.30-16.30 uur: Jamsessie en afscheidfeest
 

Dagkaart zaterdag 20 juni

Voor de zaterdag zijn er ook dagkaarten beschikbaar. Met deze dagkaart kunt u het complete dagprogramma volgen van zaterdag 20 juni. De dagkaart kost € 80,-.

Een workshop maakt uw feest compleet!

Een workshop Afrikaanse dans of één van onze percussieworkshops is uitermate geschikt voor ieder feest en elke gelegenheid. De workshops dragen bij aan een bijzondere sfeer en bevorderen de onderlinge verbondenheid. Plezier staat altijd voorop. Succes gegarandeerd!

djembe workshop bij bruiloft

Verbondenheid

De workshops zijn geschikt voor elke leeftijd, ieder niveau en kleine maar ook hele grote groepen. Het samen maken van muziek of samen dansen is een heerlijke gezamenlijke activiteit voor iedere gelegenheid. Door het samenspel wordt de band tussen de deelnemers voelbaar verstevigd.

Invulling van de workshop

Een workshop is voor elke groep en gelegenheid weer anders. Gemiddeld duurd een workshop een uur, maar langer (of korter) kan natuurlijk ook. Eerst is er tijd voor een aantal basisritmes of basispassen die al snel opbloeien tot fantastisch ritme of een complete danscombinatie.

Unieke invulling voor uw feest

Een workshop djembé of Afrikaanse dans is een unieke invulling voor bijvoorbeeld een familiefeest, bruiloft, verjaardag, kinderfeestje en jubileum.

Djembeworkshop op feest

Bodypercussie workshop op een feest

djembeworkshop feest