Workshops voor het basisonderwijs

Ieder kind heeft talenten! Via dans of percussie kan de creativiteit en de fantasie van kinderen gestimuleerd worden. Een Afrikaanse dans workshop op school is een mooie gelegenheid kinderen kennis te laten maken met dans, muziek en cultuur. Tijdens de workshops vindt deze kennismaking op een actieve manier plaats. Leerlingen kunnen zo hun interesses, talenten, vaardigheden en culturele omgeving verkennen.

Workshop djembe op school

De opbouw van de workshop dans

Een workshop dans begint altijd met een warming-up, want het is een intensieve workshop. De deelnemers leren een aantal basispassen en kunnen die al snel laten samenkomen tot een complete danscombinatie. Zo maken ze kennis met een dansvorm waar veel van de nu populaire dansvormen op zijn gebaseerd. Plezier staat voorop. De deelnemers voelen zich daardoor uitgedaagd om helemaal los te gaan en het beste uit zichzelf te halen. Zo winnen ze aan durf en zelfvertrouwen en ontdekken ze hun talenten. En wie weet willen ze het gezamenlijke resultaat laten zien in een heuse dansvoorstelling sildentadal.com/!

De opbouw van de workshop percussie

Noten leren hoeft niet: de leerlingen kunnen meteen beginnen schweizer-apotheke.de. De spelers krijgen een aantal basisritmes en variaties aangereikt en leren die tegelijkertijd te spelen. Dat klinkt meteen al mooi. En al na één workshop is het resultaat fantastisch. Desgewenst kunnen de leerlingen een optreden verzorgen. Bijkomend effect is dat de band tussen de spelers door hun enthousiaste samenspel voelbaar is verstevigd 

Workshop djembe op basisschool

optreden in stavoren bij inhuldiging

djembe workshop basisschool