Afrikaans workshop weekend vol afrikaanse dans en percussie!

vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 juli 2018

 

Deze zomer organiseert Agbodo Workshops opnieuw een Afrikaans zeilweekend! Gedurende dit weekend zeilt u mee op de prachtige tweemastklipper de Broedertrouw en kunt u meedoen aan alle workshops die u worden aangeboden.

Een weekend vol energie!

Dans en muziek vormen een onuitputtelijke bron van energie. Ze bieden een heerlijke manier om je los te maken van de dagelijkse beslommeringen. Het in
groepsverband beoefenen van muziek en dans stimuleert op een creatieve en ontspannende manier de samenwerking binnen een groep. Dit in combinatie met een heerlijk verblijf op een sfeervolle tweemastklipper varend over het IJselmeer staan garant voor een succesvol weekend!

Wat kunt u verwachten van het weekend

U verblijft op het comfortabele zeilschip de Broedertrouw, afgemeerd in de gezellige haven in Hoorn, aan Het Hoofd (bij de Hoofdtoren). Aan boord is het fijn vertoeven na een actieve dag van zang, dans en djembé spelen. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u aan dek in de comfortabele zitkuip genieten van alles wat zich aan dek en op het water afspeelt. Tijdens het weekend worden u diverse workshops aangeboden die u allemaal kunt volgen. Er zijn workshops in Afrikaanse dans, djembé, bodypercussie en zang. Bij mooi weer zullen de meeste workshops aan dek of op het land plaatsvinden. Daarnaast is het zeilen en het actief meehelpen aan dek al een unieke ervaring op zich.

‘s Nachts verblijft u in een luxe hut voor 4 personen. Zaterdagavond wordt er een voortreffelijke Afrikaanse maaltijd geserveerd (ook vegetarisch). Een groot deel van de workshops wordt verzorgd door professioneel danser, percussionist en choreograaf Michael Agbodo. Geboren in Togo, West-Afrika, groeide hij op in de traditie van muziek en dans. In Lomé volgde hij zijn dansopleiding, waarna hij jarenlang danste bij beroemde gezelschappen in diverse landen van West-Afrika. Naast de traditionele Afrikaanse dans, verdiepte hij zich in de jazz dans. Door traditionele dans met jazz dans te combineren ontwikkelde hij een heel eigen stijl. Zijn manier van lesgeven is bijzonder stimulerend en energiek. Met zijn
enthousiasme neemt hij iedereen mee in zijn liefde voor de muziek en dans. Tijdens het weekend Komt er ook nog een gastdocent workshops geven.

 

Programma 13, 14 en 15 juli 2018

Vrijdagavond
- om 20.00 uur is iedereen aan boord van de Broedertrouw
- na een gezellige kennismaking krijgt u een korte impressie over het weekend
- daarna volgt er een jamsessie!

Zaterdag
- zeilen we met onze ervaren kapitein, Arno van Aartrijk, naar waar de wind ons heen voert
- kunt u deelnemen aan alle dans- , djembé-, bodypercussie- en zangworkshops
- wordt er aan het einde van de dag een heerlijke Afrikaanse maaltijd geserveerd
- is er ’s avonds een groot feest!

Zondag
- zeilen we terug naar Hoorn
- kunt u deelnemen aan alle dans- , djembé-, bodypercussie- en zangworkshops
- is er de mogelijkheid om te gaan zwemmen
- om 17.00 uur is de afsluiting van het weekend in de haven van Hoorn.